Praktijkgerichte begeleiding van werk naar werk

 

Reorganisatie of ontslag en wat nu?

Verwacht of onverwacht. Vrijwillig of onvrijwillig. Fusie, reorganisatie, faillissement of je besluit zelf afscheid te nemen van je werkgever. Van vandaag op morgen of binnenkort. Hoe dan ook, er moet een passende oplossing komen als je je baan verliest.

De route loopt van bedreiging naar kans. Van een lastige positie begeleid ik je in een outplacementtraject naar een nieuw en realistisch perspectief op werk.

Zo pakken we het aan
In een oriënterend gesprek gaan we na of deelname aan jou voldoende op zal leveren. De exacte duur van het traject stellen we vast in overleg met jou en je werkgever. Een outplacementtraject duurt gemiddeld een half jaar.

Samen gaan we op zoek naar een passende route en bestemming. Een oplossing die past bij jouw kwaliteiten, jouw vaardigheden en jouw wensen. Het kan een functie in een andere organisatie zijn. Om goed voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan is het soms verstandig te beginnen met een om-, her- of bijscholingstraject. Heb je een reële kans op succes dan kun je er ook voor kiezen een eigen bedrijf te beginnen.

Dit levert het je op

  • Je ontdekt opnieuw waar jouw capaciteiten en talenten liggen.
  • Je stelt een persoonlijk actieplan op.
  • Je weet hoe de arbeidsmarkt in elkaar zit en wat je zoekrichting is.
  • Je weet hoe je de arbeidsmarkt en werkgevers actief, creatief en proactief moet benaderen.
  • Je beschikt over een marktgericht CV en een prima sollicitatiebrief.
  • Je bent getraind in het voeren van effectieve sollicitatiegesprekken.

Exclusief toegang tot online vacatureprogramma
Tijdens het traject ontvang je exclusief toegang tot een uitgebreid en actueel online vacatureprogramma. Dit geeft je op basis van je persoonlijke zoekprofiel een volledig overzicht van alle vacatures op het internet.

Sociale media